Follow Us

Biografia e Z. Gëzim Kasapolli – U.D Ministër i Integrimit Evropian i Republikës së Kosovës

Z. Gëzim Kasapolli është ushtrues i detyrës së Ministrit në Ministrinë e Integrimit Evropian të Republikës së Kosovës nga korriku 2014. Me pranimin e këtij posti, Z. Kasapolli ka marrë përsipër edhe detyrën e Kryenegociatorit për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit me Bashkimin Evropian.
Z. Kasapolli është emëruar Zëvendësministër i Integrimit Evropian më 23 maj 2011.

I caktuar me vendim të Qeverisë së Republikës së Kosovës si negociator për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit (MSA), më saktësisht për blloqet e përafrimit të legjislacionit dhe politikave të bashkëpunimit me Bashkimin Evropian, Z. Kasapolli është angazhuar fuqimisht në procesin e bisedimeve dhe inicimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit mes Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian. 


Gjatë karrierës së tij, Z. Kasapolli ka kontribuar në punën e organizatave ndërkombëtare prestigjioze të cilat kanë operuar në Kosovë, përfshirë, mes të tjerash, Tribunalin Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (Tribunali i Hagës), Misionin e Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK), dhe Zyrën e Bashkimit Evropian. 


Z. Kasapolli ka qenë Këshilltar i Kryeministrit të Kosovës në kohën e përgatitjes së raportit të të dërguarit special të OKB-së, Kai Eide, raport që rezultoi me fillimin e negociatave për pavarësinë e Kosovës. Z. Kasapolli ka qenë pjesë e grupit të këshilltarëve të Qeverisë së Kosovës përgjegjës për ndërlidhje me grupin punues të ekipit të Z. Kai Eide.


Z. Kasapolli është ekonomist dhe ka përfunduar programin e Magjistraturës në Administrim Biznesi në Universitetin Teknik të Vjenës në vitin 2005, dhe ka qenë Drejtor Ekzekutiv në Universitetin për Biznes dhe Teknologji (UBT) me seli në Prishtinë.


Është anëtar i Partisë Demokratike të Kosovës nga viti 2010.


Jeton në Prishtinë me gruan Borën dhe vajzat Erën dhe Vesën. 

Regjistrohu për info