Taulant KryeziuZëvendësminister

Taulant Kryeziu është i lindur me 21 korrik 1985 në Prishtinë. Ai ka mbaruar Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës, i cili është vlerësuar me çmimin student i dalluar, dhe magjistër nga Shkolla Londineze për Ekonomi dhe Shkenca Politike në Londër (LSE).

Ai është një nga ekspertët tanë më të shquar në fushën e integrimit evropian. Taulanti ka përvojë dhjetë vjeçare në institucionet publike, akademia dhe shoqërië civile në fushën e integrimit në Bashkimin Evropian. Puna e tij hulumtuese është mbuluar vazhdimisht në mediat kryesore të vendit.

Ka qenë bashkë-themelues i Grupit për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), si dhe bashkë-themelues dhe Kryetar i Bordit Ekzekutiv të Institutit të Kosovës për Politikat Evropiane (EPIK). Po ashtu, ka qenë pjesë e stafit akademik si ligjërues në Universitetin publik të Prishtinës dhe disa kolegje private në Kosovë. Në kuadër të proceseve shtet-ndërtuese ai ka pasur rol kyç këshillues gjatë negociatave të Marrëveshjes Stabilizim Asocimi në mes Kosovës dhe BE-së.

Taulanti është një zë i rëndësishëm në diskursin publik për çështjet që lidhen me proceset integruese në BE, si dhe rrugën kushtetuese të procesit të dialogut me Serbinë.

Ministrja Bekim Çollaku
Bekim Çollaku

KOSOVO IN UNESCO